Objecttype Referentiestelsel

Versie door WikiSysop (overleg | bijdragen) op 16 feb 2021 om 09:32 (Tekst vervangen - "https://www.aquo.nl/index.php/" door "")
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
link naar de RDF versie van deze pagina
Informatiemodel IMWA SIM 1.0
Herkomst IMWA Waterveiligheid
Definitie Realisatie van een referentiesysteem.Toelichting: Een referentiestelsel definieert een lokaal ruimtelijk referentiesysteem op basis van de referentielijn (representatie van de waterkering). Hiervoor wordt de referentie van een locatie uitgedrukt als afstand over de referentielijn ten opzichte van een nulpunt. Voorbeelden van referentiestelsels zijn dijkpalen, hectometrering en kilometrering.
Herkomst definitie -
Datum opname -
Indicatie abstract object Nee
Begrip referentiestelsel


Property "Definitie" (as page type) with input value "Realisatie van een referentiesysteem.Toelichting:</br>Een referentiestelsel definieert een lokaal ruimtelijk referentiesysteem op basis van de referentielijn (representatie van de waterkering). Hiervoor wordt de referentie van een locatie uitgedrukt als afstand over de referentielijn ten opzichte van een nulpunt. Voorbeelden van referentiestelsels zijn dijkpalen, hectometrering en kilometrering." contains invalid characters or is incomplete and therefore can cause unexpected results during a query or annotation process.

Overzicht attributen

Attribuutnaam Definitie Type Kardinaliteit
naam Naam van het referentiestelsel CHARACTERSTRING 0..1
typeReferentiestelsel Nadere aanduiding van het type referentiestelsel. ReferentiestelselType 1..1
beginAfstand Nulpunt van het referentiestelsel ten opzichte van het beginpunt van de referentielijn (in meters). INTEGER 1..1


Overzicht relaties

Relatienaam met kardinaliteiten Definitie

Referentiestelsel [0..*] isReferentieVoor Waterkering [1..1]

ToDo

Referentiepunt [0..*] onderdeelVan Referentiestelsel [1..*]

ToDo


Toelichting