zout
Door toepassing van de Aquo-begrippen gebruiken partijen die betrokken zijn bij waterbeheer in Nederland dezelfde termen in hun informatiesystemen, beleidsstukken en onderzoeksverslagen. Dit voorkomt fouten, onduidelijkheid en spraakverwarring, zowel tussen mensen als binnen informatiesystemen. Als iedereen dezelfde taal spreekt, neemt het onderling begrip toe.
Eigenschappen
Label (nl) | zout |
---|---|
Definitie (nl) | iedere stof anders dan waterstof of een hydroxyl, die ionen afgeeft. |
Toelichting (nl) | Zouten worden geproduceerd uit zuren door het vervangen van de waterstof door een metaal. |
Bron | Glossary from unknown source B. |
Label (en) | Salt |
Begin geldigheid | 2011/07/04 |
Eind geldigheid | 2100/01/01 |
Status | Geldig |
Relaties
Vertrekpunt | Relatie | Eindpunten |
---|---|---|
zout | Categorie van |
|
Afgeleide relaties
Vertrekpunt | Relatie | Eindpunt |
---|