carbonaathardheid

Versie door Mwelling (overleg | bijdragen) op 15 dec 2021 om 19:35
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
 
Door toepassing van de Aquo-begrippen gebruiken partijen die betrokken zijn bij waterbeheer in Nederland dezelfde termen in hun informatiesystemen, beleidsstukken en onderzoeksverslagen. Dit voorkomt fouten, onduidelijkheid en spraakverwarring, zowel tussen mensen als binnen informatiesystemen. Als iedereen dezelfde taal spreekt, neemt het onderling begrip toe.


Eigenschappen

Label (nl)carbonaathardheid
Definitie (nl)gehalte aan opgeloste kalk en magnesiumzouten die kunnen neerslaan door verhitting.
Toelichting (nl)Tijdelijke hardheid, deze hardheid wordt gewoonlijk veroorzaakt door waterstofcarbonaationen naast calcium- en/of magnesiumionen - door koken kan deze hardheid verwijderd worden.
AfkortingHHT
BronNEN 6599
Synoniem (nl)tijdelijke hardheid
Begin geldigheid2011/07/04
Eind geldigheid2100/01/01
StatusGeldig

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
carbonaathardheidCategorie van

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
Hardheid tijdelijk (Domeinwaarde)Gerelateerdcarbonaathardheid
RDF.jpg
Aquo history.png