Wijzigingsvoorstel indienen

Versie door Aquobot (overleg | bijdragen) op 17 jan 2024 om 04:00
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)

Wil je een begrip en/of een domeinwaarde aan de Aquo-standaard toe laten voegen? Of wil je een aanpassing laten doorvoeren op één van de bestaande informatiemodellen of in bestaande begrippen of domeinwaarden?

Voor het aanvragen van elke wijziging, groot of klein, vul je het formulier Wijzigingsvoorstel in.

Formulier wijzigingsvoorstel invullen

Boven in het formulier zelf, op de tabbladen Request for Change (RfC), wordt uitgelegd hoe je het formulier in moet vullen. Per kolom is aangegeven welke informatie verplicht is. Zonder die informatie kunnen wij de wijziging niet uitvoeren. Je kunt zelf naar behoefte extra kolommen toevoegen.

Voorzie je voorstel altijd van een toelichting en motivatie. Het is van belang dat je duidelijk aangeeft waarvoor je deze wijziging (toevoeging of aanpassing) nodig heb. Stuur ter verduidelijking hiervan bijvoorbeeld een voorbeeldrapportage of een analysevoorschrift mee en beschrijf voor welke uitwisseling de wijziging nodig is.

Hoe vollediger je bent in je aanvraag, hoe eenvoudiger en vlotter deze afgehandeld kan worden. Hieronder tref je nog wat aandachtspunten.

Domeinwaarde Controleer in de lijst met domeintabellen of de domeinwaarde al is opgenomen in de Aquo-standaard. En lever in het geval van een chemische stof altijd het CAS-nummer aan.
Begrip Controleer in de begrippenlijst of het begrip al is opgenomen in de Aquo-standaard.

Formulier wijzigingsvoorstel opslaan en opsturen

Sla het document vervolgens alleen lokaal op. Dus bijvoorbeeld op je eigen computer en niet op een Sharepoint-omgeving; dan veranderen namelijk de eigenschappen van het document.

Nadat je het formulier zo volledig mogelijk hebt ingevuld, kun je het per mail toesturen aan onze Servicedesk. Ook voor vragen en hulp bij het invullen van het formulier, kun je terecht bij de Servicedesk Informatiehuis Water.