Basismodel geo-informatie, NEN 3610.2011, herzien

Versie door Aquobot (overleg | bijdragen) op 9 dec 2021 om 12:58 (Nieuwe pagina aangemaakt met '{{#element: |Paginanaam=Basismodel geo-informatie, NEN 3610.2011, herzien |Elementtype=Nieuwsbericht |Korte samenvatting=Het basismodel geo-informatie geeft regels...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)28 oktober 2021


Het basismodel geo-informatie geeft regels voor het eenduidig beschrijven, uitwisselen en online publiceren van geo-informatie en vormt de basis van onderliggende sectorale informatiemodellen. Vanwege de ontwikkelingen op het gebied van informatiemodellen en ketensamenwerking (samenhang tussen verschillende NEN-normen) was een herziening van de norm nodig.

Voortaan conformeert NEN 3610 zich aan het Metamodel voor Informatiemodellen (MIM) en legt het ook een verbinding met de NEN 2660. De Aquo-standaard is gebaseerd op NEN 3610 en met de updates ook geconformeerd aan MIM. Wij hebben als beheerder van de Aquo-standaard zitting gehad in de commissie voor de herziening van de NEN 3610. De relatie tussen NEN 3610 en de Aquo-standaard is overduidelijk. Dat geldt in breder perspectief ook voor de ontwikkeling van nieuwe basisregistraties, zoals Disgeo. Als beheerder van de Aquo-standaard volgen wij deze ontwikkelingen op de voet en dienen we waar nodig wijzigingsvoorstellen in. U kunt nog tot 20 januari 2022 commentaar indienen op het normontwerp van de NEN 3610. Meer informatie hierover vindt u op de website van NEN .

Zie ook: Alle nieuwsberichten