AQUO:Skin

Sjablonen

Project:Beginpagina

Let op: De hoofdpagina heeft een vaste vorm en deze kan niet via de wiki aangepast worden. De inhoud van de hoofdpagina kan daarentegen wel aangepast worden. Hieronder staan de pagina's en acties benoemd om de hoofdpagina aan te passen

Project:Beginpagina is voor de 'front'-page, oftewel hoofdpagina. Deze heeft een specifieke opmaak nodig om er voor te zorgen dat de iconen goed worden weergegeven.

Om er voor te zorgen dat een blokje goed wordt weergeven moet het de volgende opmaak hebben:

<div class="box"><i class="fas fa-calendar"></i>[[WILMA_Agenda|Agenda]]</div>

De definitie/weergave van een icoon wordt in dit voorbeeld bepaald door de 'fa-calendar' tekst. Je kunt eenvoudig andere iconen vinden op https://fontawesome.com/. Op https://fontawesome.com/ zie je links bovenaan een zoekbalk, vul daar in trefwoord in voor je nieuwe icoon, vervolgens krijg je een lijst te zien met iconen, klik vervolgens op 'free' aan de linkerzijde en klik dan de gewenste icoon aan.

Vervolgens kun je op bijv:

<i class="fas fa-anchor"></i>

klikken om de code te kopiëren. Vervang bijvoorbeeld

<i class="fas fa-calendar"></i>

dan dus met

<i class="fas fa-anchor"></i>

De iconen zijn overigens overal in de wiki te gebruiken. Je hoeft dan enkel de code te plakken. Voorbeeld:


Onderkant van de pagina

Footer Links

Je kunt op Project:FooterLinks de inhoud van de linker onderzijde van de onderkant van de pagina te beheren.

Footer Midden

Je kunt op Project:FooterMidden de inhoud van het midden van de onderkant van de pagina te beheren.

Footer Rechts

Project:FooterRechts

Nieuws en Blogs aanpassen

Onder de shortcut/iconen-sectie staan twee blokken die aangepast kunnen worden via Project:Blogberichtachtergrond en Project:Nieuwsberichtachtergrond. Het kan eventueel zijn dat een van deze pagina's nog niet bestaat. Het is dan belangrijk om te weten dat je ze respectievelijk de volgende inhoud moet geven:

{{#set:Afbeelding=Bestand:Blogberichtachtergrond.jpg}}
{{#set:Linktekst=Lees verder}}
{{#set:Afbeelding=Bestand:Nieuwsberichtachtergrond.jpg}}
{{#set:Linktekst=Lees verder}}

Wil je alleen de achtergrond veranderen, dan is het sneller om dat direct te doen door een nieuwe versie van de afbeelding op de betreffende bestandspagina te uploaden. Deze vervangt dan de voorgaande afbeelding. Voor de sectie van het nieuwsbericht kun je dat doen op Bestand:Nieuwsberichtachtergrond.jpg en voor de sectie van blogs is dat Bestand:Blog.jpg.

Nieuwe blogs aanmaken kan via Categorie:Blogs. Nieuwe nieuwsberichten aanmaken kan via Categorie:Nieuwsberichten.

Nieuws en Blogs aanpassen

Onder de shortcut/iconen-sectie staan twee blokken die aangepast kunnen worden via Project:Blogberichtachtergrond en Project:Nieuwsberichtachtergrond. Het kan eventueel zijn dat een van deze pagina's nog niet bestaat. Het is dan belangrijk om te weten dat je ze volgende inhoud moet geven:

{{#set:Afbeelding=Bestand:Nieuwsberichtachtergrond.jpg}} of {{#set:Afbeelding=Bestand:Blogberichtachtergrond.jpg}}
{{#set:Linktekst=Lees verder}}

Wil je alleen de achtergrond veranderen, dan is het sneller om dat direct te doen door een nieuwe afbeelding op die pagina te uploaden. Deze vervangt dan de voorgaande afbeelding Voor de sectie van het nieuwsbericht kun je dat doen op Bestand:Nieuwsberichtachtergrond.jpg en voor de blogs sectie is dat Bestand:Blog.jpg.

Meer informatie opmaak

Om een grijze vlak aan de onderkant toe te voegen is het mogelijk om een vooringestelde sjabloon te gebruiken. Voorbeeld is te zien op Project:Meerinformatie. Je kunt de onderstaande code gebruiken om het vlak toe te voegen op een pagina:

{{Grijsvlak|Text=Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed nibh ligula, maximus ac elementum in, congue eu orci. 
* [[Lorem ipsum]]
* [[Dolor sit]]
* [[Consecteteur]]
* [[Data Sunsependisse]]
* [[Ipsum sapien]]
* [[Maecenas]]
* [[Data vehicula vukputate]]
* [[Elementum]]
* [[Prasesent dui leo]]}}

Navigatie in het hoofdmenu

Let op: omwille van de Digitoegankelijkheid (WCAG) is het belangrijk om te weten dat je in het hoofdmenu, bovenaan elke pagina, niet meer dan 2 niveau's diep moet definiëren. De skin is geoptimaliseerd voor maximaal 2 niveau's, zodat hij conform Digitoegankelijkheid blijft.

De navigatie van de wiki kun je volledig sturen door naar Project:Sidebar te gaan. Elk niveau definieer je in een nieuwe 'unordered list blok'. Bijvoorbeeld:

* [[Menu naam]]
** [[Menu subitem]]
** [[Menu subitem]]
*** [[Menu sub-sub item]]

* [[Tweede menu naam]]
** [[Menu subitem]]
** [[Menu subitem]]

Links

Een directe link naar een bestand (bijvoorbeeld PDF) gaat op de volgende manier : Special:Redirect/file/Ncs-symbolen.pdf

(let op case-sensitive)