Online Aquo-sessies

28 februari 2021Gedurende dit jaar organiseren we voor verschillende doelgroepen online sessies over de Aquo-standaard en de Aquo-wiki.

Gedurende dit jaar organiseren we voor verschillende doelgroepen online sessies over de Aquo-standaard en de Aquo-wiki.

Themasessies voor waterbeheerders Verspreid over het jaar staan de volgende sessies op het programma: • Introductie op de Aquo-standaard op 1 maart en in het najaar • Model Driven Design (MDD) en modellenbeheer / -ontwikkeling • Ontsluiting Aquo-wiki via API op 3 maart • Semantische vragen stellen in de Aquo-wiki. Binnenkort gaan we voor deze sessies data plannen. Houd hiervoor onze website en nieuwsbrief in de gaten.

Pas-toe-sessies voor bestuurders, inkopers en beleidsmedewerkers Het Forum Standaardisatie heeft de Aquo-standaard op de 'Pas-toe-of-leg-uit-lijst' van verplichte open standaarden geplaatst. Dit houdt in dat overheden nagenoeg altijd verplicht zijn om de Aquo-standaard te gebruiken bij hun ICT-aanbestedingen. Dat is mooi geregeld op papier, maar in de praktijk lijken nog niet altijd de juiste mensen hierbij betrokken te zijn. Nu moeten waterbeheerders vaak nog intern verdedigen waarom ze Aquo nodig hebben voor het uitvoeren van hun taken. Daar willen we met deze sessies verandering in aanbrengen. Het doel is om de bekendheid van de Aquo-standaard te vergroten bij bestuurders, inkopers en beleidsmedewerkers. De data voor deze sessies moeten nog gepland worden. Laat ons via servicedesk@ihw.nl weten wie wij van uw organisatie zeker moeten uitnodigen hiervoor!

'Rondleiding' door de Aquo-wiki Voor iedereen die de Aquo-standaard gebruikt of hierin geïnteresseerd is, gaan we een 'rondleiding' door de nieuwe Aquo-wiki organiseren. Houd onze website of nieuwsbrief in de gaten voor de datum en nadere informatie.

Zie ook: Alle nieuwsberichten