zoet-zout grensvlak
Door toepassing van de Aquo-begrippen gebruiken partijen die betrokken zijn bij waterbeheer in Nederland dezelfde termen in hun informatiesystemen, beleidsstukken en onderzoeksverslagen. Dit voorkomt fouten, onduidelijkheid en spraakverwarring, zowel tussen mensen als binnen informatiesystemen. Als iedereen dezelfde taal spreekt, neemt het onderling begrip toe.
Eigenschappen
Label (nl) | zoet-zout grensvlak |
---|---|
Definitie (nl) | denkbeeldig vlak gelegen in de meestal betrekkelijk smalle (maar geen scherpe) overgangszone tussen het zoete en het zoute grondwater. |
Toelichting (nl) | voor zout water wordt in Nederland meestal een chloridengehalte van meer dan 500 mg Cl l -1 aangehouden. Voor zoet water worden meestal een chloridengehalte van minder dan 150 mg Cl l -1 gehanteerd. |
Synoniem (nl) | zoet-zout overgang |
Label (en) | fresh-water/salt-water interface |
Begin geldigheid | 2011/07/04 |
Eind geldigheid | 2100/01/01 |
Status | Geldig |
Relaties
Vertrekpunt | Relatie | Eindpunten |
---|---|---|
zoet-zout grensvlak | Categorie van |
|
Afgeleide relaties
Vertrekpunt | Relatie | Eindpunt |
---|