praktische saliniteit

 
Door toepassing van de Aquo-begrippen gebruiken partijen die betrokken zijn bij waterbeheer in Nederland dezelfde termen in hun informatiesystemen, beleidsstukken en onderzoeksverslagen. Dit voorkomt fouten, onduidelijkheid en spraakverwarring, zowel tussen mensen als binnen informatiesystemen. Als iedereen dezelfde taal spreekt, neemt het onderling begrip toe.


Eigenschappen

Label (nl)praktische saliniteit
Definitie (nl)de saliniteit die berekend wordt uit het geleidingsvermogen bij 15 graden Celcius
Toelichting (nl)wordt berekend uit het geleidingsvermogen en de temperatuur (en bij dieptemeting de druk) van het oppervlaktewater volgens de UNESCO-formule. De omrekening van het geleidingsvermogen naar een saliniteit is gedefinieerd op het geleidingsvermogen van het standaard zeewater (het zogenoemde Kopenhagener water). De berekeningswijze is geldig voor zeewater met een temperatuurrange van -2 tot 35°C, een druk van 0 tot 1000 bar en een saliniteit van 2 tot 42.
BronAfgeleid uit ‘The Practical Salinity Scale 1978 and the International Equation of State of Seawater 1980; UNESCO 1981, UNESCO technical papers in Marine Science 36.'
Begin geldigheid2012/01/04
Eind geldigheid2100/01/01
StatusGeldig

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
praktische saliniteitBreder
praktische saliniteitCategorie van
praktische saliniteitGerelateerd

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
absolute saliniteit (Begrip)Gerelateerdpraktische saliniteit
RDF.jpg
Aquo history.png