eschericha coli

 
Door toepassing van de Aquo-begrippen gebruiken partijen die betrokken zijn bij waterbeheer in Nederland dezelfde termen in hun informatiesystemen, beleidsstukken en onderzoeksverslagen. Dit voorkomt fouten, onduidelijkheid en spraakverwarring, zowel tussen mensen als binnen informatiesystemen. Als iedereen dezelfde taal spreekt, neemt het onderling begrip toe.


Eigenschappen

Label (nl)eschericha coli
Definitie (nl)bacterie die van nature voorkomt in menselijke en dierlijke uitwerpselen en als indicator wordt gebruikt voor besmetting met ziekteverwekkers
Toelichting (nl)De Escherichia coli bacterie is één van de meest voorkomende facultatief anaërobe bacteriën in de dikke darmen van warmbloedige organismen en is nodig voor de vertering van voedsel. Alhoewel de bacterie onmisbaar is voor de vertering van voedsel in de darmen, kan deze in andere delen van een organisme gevaar opleveren. Per dag komen er miljarden van deze bacteriën via de ontlasting van een mens of dier naar buiten. Wanneer de Escherichia coli bacterie in water wordt aangetroffen dan is dit een indicatie dat het water met uitwerpselen vervuild is.
AfkortingE. coli
BronW-1204-0008
Label (en)Eschericha coli ,E. coli
Begin geldigheid2011/07/04
Eind geldigheid2100/01/01
StatusGeldig

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
eschericha coliCategorie van

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
Escherichia coli (Domeinwaarde)Gerelateerdeschericha coli
RDF.jpg
Aquo history.png